Масажи

 Класически масаж е в основата на повечето масажи. Работи се върху цялото тяло за стимулиране на кръвообращението, отделяне на токсините и нормалното протичане на природните процеси в организма. Използват се много и различни техники, съобразени с моментното състояние и тонус на тялото. Класическият масаж може да бъде както релаксиращ, така и тонизиращ. Съчетан с релаксираща музика и уюта на собствения ви дом, класическият масаж е нещо, от което тялото ви не бива да бъде лишавано.

Дълбокомускулен масаж   Силов масаж. Работи се бавно и в дълбочина. Спомага за извеждане на токсините от мускулите. Влияе положително на хронични болки в тялото, костите и мускулите. 

Рефлексотерапия – Рефлексотерапията се основава на принципа, че всички органи, жлези и системи в тялото са проектирани върху зони или рефлексни точки по ходилата и дланите на ръцете.Масаж на стъпала и крака, по желание може да се включат и дланите.

Лимфен дренаж Лимфния дренаж чрез масаж е изключително мощно средство за усилване на лимфния поток. С увеличаването на лимфния поток се засилва и имунитета на организма към болести и антигени. Вредните субстанции се изчистват от тъканите и се неутрализират от възлите. Известно е също така, че подобряването на лимфния поток увеличава броя на лимфоцитите, което усилва имунните функции на организма. Масажът за лимфен дренаж, стимулира отварянето на лимфните възли и увеличаваме количеството лимфа, което циркулира в системата почти 20 пъти. Това помага на тъканите да се изчистят от отпадни продукти и редуцира малки отоци. Продължителното прилагане на лимфен дренаж помага за подсилване на регенерацията на тъканите като ги държи възможно най-здрави и подобрява значително имунитета на клиентите. Когато имаме силна имунна система ние сме щастливи и сме в равновесие.

Антицелулуитен масаж    В съвременния свят вече има много и най-различни начини за третиране и лечение на целулита – ултразвук, диети, кремове, масла, упражнения и много други. Kаквато и терапия обаче да бъде избрана, тя винаги е съчетана с антицелулитен масаж. Антицелулитнят масаж си остава най-разпространеният метод за борба с целулита. Масажът е съпроводен с много изцеждащи движения, които стимулират изхвърлянето на токсините от организма. Когато масажът е съчетан с лек хранителен режим, ефектът от него е още по-добър. Добре е да знаете Антицелулитните процедури включват масаж с антицелулитни похвати на проблемните места-бедра, ханш, глутеуси. Антицелулитните процедури са съчетание от антицелулитни масажни техники и масаж с вендузи. Антицелулитните процедури не причиняват болка, не оставят отоци.

Релаксиращ масаж – Релаксиращ масаж има за цел да помогне на всеки един от вас, който след края на работния ден  се чувства: преуморен, изтощен и усеща дискомофорт в цялото тяло, което е съчетано с болки в гърба или цялото тяло. Подарете си един  масаж, който притежава уникален ефект да се пребори със стреса в ежедневието, както и да постави тялото ви в баланс и хармония! Съчетан е с аромотерапия !

Хомеопатичен масаж –  РИТМИЧЕСКО ВТРИВАНЕ ПО МЕТОДА НА Д-Р ИТА ВЕГМАН И Д-Р МАРГАРИТА ХАУШКА Ритмичният масаж е изкуство, а не просто техники…Това е уникален метод, който няма аналог в света, създаден от д-р Ита Вегман и д-р Маргарита Хаушка в средата на миналия век. Той въздейства дълбоко хармонизиращо на организма в неговата цялост, което позволява да се възстанoви ритъмът на работа на всички органи, да се отстрани всяко натрупаното вътрешно напрежение, да се усети прилив на жизнени сили. Методът няма противопоказания и затова е ефективен дори при тежки случаи.Масажа оказва неоценима помощ за работа с хиперактивни, агресивни деца, а също за възстановяване на собствените жизнени сили.

За кой е този масаж .

За всеки от 1 до 99 годишна възраст дори и по-възрастни J  . Лечението трае 28 дни , броя на проведените терапии  се определя от състоянието , заболяването и годините на човека ! Използването на отделните лечебни масла се определя в зависимост от заболяването и енергииното състояние на човека . 

 Противопоказания :

 1. При висока температура над 38 градоса
 2. При отворени рани и язви на кожата
 3. При колики на бъбреците и жлъчката
 4. По време на епилептичен и истеричен пристъп
 5. При високо кръвно налягане над 180 горна граница
 6. По време на пристъп на бронхиална астма

 

При кои заболявания може да се прилага терапията :

 1. Панически атаки
 2. Психични проблеми
 3. Стрес, хронична умора
 4. Скулиоза
 5. Паралич , парализа
 6. Инсулт, инфаркт на миокарда
 7. При проблеми със съня
 8. При застой в малкия таз, менструални болки
 9. Тромбофлебит, варикозни разширени вени
 10. Атеросклероза
 • Хронична сърдечно-белодробна, бъбречна и чернодробна недостатъчност
 1. Пристъпи на астма 
 2. Възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, при неврити и миалгии
 3. Стомашни проблеми

Особена област на използване на ритмическия масаж се явява онкологията. Ритмическият масаж добре се вписва и въздейства в педиатричната практика.