Видове Терапии

В центъра се представят различни видове терапии в зависимост от заболяването на пациента .

СКЕНАР терапията може да обхване изключително голям диапазон от заболявания .

TDP терапия с лампа за инфрачервена топлинна терапия, наричана още TDP лампа, се използва за лечение на голямо разнообразие от заболявания и играе важна функция в областта на здравеопазването.

 • Действието на тази терапевтична лампа се основава на плоча, покрита с минерали, съставени от 33 елемента, задвижвани от електрически отоплителна система, плочата излъчва специална група на електромагнитни вълни от 2 до 22 микрона в дължина и 25 Mw / см 2 от интензитета.
 • Предимства на инфрачервената лампа: намалена ригидност, повишена вазодилатация, намалени контракции, облекчаване на мускулната болка и намалена болка, причинена от навяхвания или натъртвания . Инфрачервената топлина увеличава кръвообращението и лимфната циркулация , като активност на нервната система.
 • Лампата излъчва енергия в инфрачервения спектър, осигурявайки топлинна енергия, която повишава температурата на тъканите и временно увеличава кръвообращението, облекчавайки болката и сковаността на мускулите и ставите.

 Някои от заболяванията които лекува  са :

 • Депресия на паренхима, причинена от излишен спорт.
 • Щам на лумбалните мускули.
 • Ишиас.
 • Замразено рамо.
 • Ревматичен артрит.
 • Детска диария и  много други .

Koren Specific Technique или KST терапия . Този инструмент въвежда специфична корекция на тялото, тази техника е много нежна и неинвазивна. KST е много нежна, но същевременно е много мощна терапия .Ето някои от най-честите проблеми , който могат да бъдат премахнати чрез тази терапия… Главоболие, болки във врата , рамо, болка в ръцете, изтръпване , синусов проблем, синдром на карпалния тунел, нарушено храносмилане, болки в менструалния цикъл, уртикария, болки в мускулите, болки в гърба, седалищна болка, болка в кръста, болка в коляното, болка в глезена, болка в краката, тенис лакът ,нарастваща болка, хронична слаба имунна система, болки в мускулите и тн…

Кристалната светлинна терапия   е създадена от бразилския медиум Жоао де Деус в „Каза Де Дом Игнасио” – световно известен център за лечение в Бразилия. По света кристалното легло е познато като мощно лечебно средство. То съчетава хромотерапия (лечение с цветове, цветотерапия), светотерапия, вибрационна и музикална терапия.

От хилядолетия кварца се използва заради неговите лечебни свойства на пречистване. Той освобождава енергията да стигне своето оптимално състояние навсякъде, където тялото има нужда от нея. През всеки кристал преминава пулсиращ светлинен лъч, чийто цвят кореспондира с този на чакрата (енергийния център), към които е насочен. Всяка чакра се облъчва от пулсиращ цветен светлинен лъч, чиято енергия е увеличена чрез честотната вибрация на съответния цвят, като по този начин се балансират тялото и чакрите и се почиства и хармонизира аурата.

Кристалната светлинна терапия има многоизмерен ефект и вибрационните модели позитивно стимулират имунната система, подобряват здравословното и емоционалното състояние, както и забавят процеса на стареене.

Ефект от кристалната светлинна терапия:
• Хармонизиране на чакрите и енергийните тела;
• Балансиране на честотите в електромагнитното поле на тялото;
• Отключване на изцелителни процеси на душата и тялото;
• Подмладяване на физическите системи и подобряване на функционирането им;
• Стимулиране на развитието на вътрешните сетива за духовно познание.

Приложна хромотерапия (цветотерапия)
Лечението с цветове представлява въздействие върху чакрите с цел насърчаване способността на тялото за самолечение. Цветът, в който е осветен кристалът, съответства на този на съответната чакра, към която е насочен.

Звукотерапия:

Има звуци, ритми и тонове с по-висока честота на звука, които имат пряко положително въздействие върху физическото тяло и изменят енергията във вътрешното и външното пространство.
Проучванията показват, че когато хората започнат да слушат хармонични звуци с високи вибрации и звуци на природата, се изчистват, изпълват с енергия и стават по-спокойни. 

Звукът на индийските камертони има подобно, пряко положително въздействие върху физическото тяло и изменя енергията във вътрешното и външното пространство. Купите са вид генератори на енергия в ултразвуковия диапазон, които разрушават болестотворната среда, унищожават многочислените вируси, микробите, причинители на различни заболявания.
Звуковите им вибрации променят качеството на енергията в тялото, стимулират движението на енергията и променят посоката на енергийните потоци. По този начин звукът влияе на хората и внася изменения в постоянната вибрация на молекулите на човешкото тяло, хармонизира и лекува.

Ултразвуковата терапия    е приложима при много от спортните травми и заболявания, поради широкия си спектър от показания, безвредност и добра степен на поносимост .

Основните положителни ефекти от ултразвука при лечение на спортните травми и заболявания са:

ускоряване на оздравителния процес, вследствие увеличаване на притока на кръв
намаляване на болката, вследствие на намаляване на отока
омекотяването на сухожилията и релаксацията на мускулите, вследствие на микромасажа

Ултразвуковата терапия има много широк спектър от показания и незначителни странични ефекти, поради което може да се използва при повечето спортни травми и заболявания като:

Тендинози, тендинити, бурсити, инсерционити, заболявания като „тенис лакът“, периартрит на раменна става, тендинит на ахилесовото сухожилие
Артрози и дегенеративни заболявания на ставите като гонартроза, коксартроза
Травми като контузии, навяхвания, преразтежения, луксации, хематоми
При мускулни болки и спазми
Неврологични заболявания, като невралгии, неврити, плексити, радикулити
Следоперативни състояния, с цел по-бързо възстановяване

Методика и начин на приложение на ултразвуковата терапия Ултразвуковата терапия най-често се прилага чрез директно озвучаване на проблемната зона, посредством озвучителната глава на апарата. При тази методика се поставя контактен или лекарствен гел (ketoprofen, diclofenac) върху кожата и чрез въртеливи движения се озвучава мястото на проблема. Процедурите обикновено са кратки между 3-10мин., а курсът на лечение е обикновено от 6 до 12 процедури. По време на процедурата пациентът няма усещания от въздействието на ултразвука.

Кога не може да се прилага ултразвукова терапия

Въпреки много добрата си поносимост, понякога ултразвуковата терапия може да доведе до нежелани реакции и приложението и е свързано с някои общи противопоказания.

Злокачествени заболявания
Остри инфекции
Склонност от кръвоизливи
Венозна тромбоза
Съмнение за костни фрактури

Вибрационна платформа  , ефекти при използването и :

 • Подобряване на цялостното състояние на организма и по-добър мускулен тонус.
 • Намаляване на теглото и оформяне на силуета.
 • Подмладяващ ефект
 • Заздравяване и увеличаване плътността на костите
 • Антицелулитен ефект
 • Подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж
 • Увеличаване секрецията на хормоните важни при процесите на възпроизводство и възстановяване като хормона на растежа, тестостерона и др.
 • Елиминиране ефектите на стреса, увеличаване хормоните на щастието серотонин и невротрофин поддържащи мисловните процеси
 • Увеличаване производството на колаген
 • Намаляване нивото на кортизола
 • Увеличаване на експлозивната сила
 • Засилване на метаболизма

Тази тренировка може да Ви помогне в борбата с излишните килограми, тя може да бъде спътник и пряк участник в процеса.Тренировките са кратки и много приятни, това за което мечтаят много дами, уред който работи вместо тях!!! Платформата работи на принципа на контролираните вибрации. Или по-просто казано: вертикалните трептения, които се предават на тялото.Параметрите  са били избрани за получаване на оптимална реакция към тези вибрации от мускулите, тъй като те автоматично се напрягат и отпускат. Чрез тренировките  се получават интензивни и изключително ефективни мускулни контракции.

Вибрационната терапия бележи началото си от космическата програма на Русия. Там специалистите експериментирали с вибрационни платформи като начин за предотвратяване на загуба на костна и мускулна маса на астронавтите, докато са в Космоса. Новината бавно се разпространява в Европа и САЩ и скоро вибрационните платформи започват да се появяват във фитнес клубове.

Вибрационната терапия помага да си възвърнете силата на мускулите, помага с костната плътност и е съществен компонент от нашата програма за невромускулно преобучение. Тя е много ефективно средство за „преобучение” на мозъка да използва правилна стойка и био-механика. Когато застанете на вибрационната платформа, постуралните Ви мускули трябва да направят няколко бързи корекции, цели 50 пъти в секунда, за да се адаптират и балансират. Упражненията, изпълнявани на вибрационната платформа, могат да бъдат три пъти по-ефективни от тези изпълнявани свободно.

Вибрационната терапия може също да увеличи плътността на костите, да намали болката и възпалението, да насърчи имунитета, да засили възстановяването при навяхвания, разтежения и фрактури, да увеличи гъвкавостта на ставите, да намали стреса, да повиши нивата на енергия, както и да помогне за детоксикацията на тялото.

Противопоказания :

 • Остри възпаления
 • Остри форми на артрози и артрити
 • Тежка форма на мигрена
 • Отворени хирургични рани
 • Импланти на метални пластини в гръбнака или ставите
 • Пейсмейкър
 • Бременност
 • Тумори
 • Тромбози и варикозни вени
 • Сърдечна недостатъчност
 • Тежки форми на диабет
 • Епилепсия

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *